Dag 5: 18 juni - Helsinki ->Inari (Lapland)

18 juni 2024 - Inari, Finland

Een nacht slapen in de trein kunnen we ook afvinken. Nou ja… slapen….

We hebben ieder half uur voorbij zien gaan en als de buurman het toilet doortrekt is het alsof het treinstel gelanceerd wordt. Een hele ervaring dat wel zo’n nacht in de trein. Bijzonder ook dat het nauwelijks donker wordt en de zon al rond 5 uur in de morgen zijn zonnestralen uitstort.

Over het weer gesproken; wat een bofferds zijn wij! De zon is vrijwel constant aanwezig, optimaal genieten.

Om 7:30 uur vanmorgen aangekomen in Rovaniemi. Zoemend ontvangen door ontelbare muggen ( waar is de Deet ook alweer?) De auto van de trein gehaald en op pad.

De nachttrein

Onderweg gestopt voor een picknick langs de route en een wandelingetje waar we van heel dichtbij een rendier zagen.

De rendieren lopen hier overigens gewoon naast en op de (100 km) weg. Als er in Nederland een zwaan op de snelweg zit is iedereen van slag, moet Rijkswaterstaat komen en staat er direct een file van een uur. Hier niet, hier is het leven relaxed. Groene bomen overheersen het landschap onderbroken door blauwe meren.

Rendier on the road

Het zit allemaal mee. Bij aankomst in onze accommodatie bleek dat we een upgrade kregen. Vanwege schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van onze kamer hebben we nu een lodge, geheel voor onszelf met uitzicht op het meer en met een sauna, EN MET EEN SAUNA!!!!! Hoe lekker is dat. Na twee saunagangen met een wijntje voor onze lodge. Mooier kan het niet worden.

Wijntje voor de upgrade lodgeUitzicht op het meer

Wij genieten nog even door😉

Tot morgen!

1. Fred Jeijsman:
    18 juni 2024
    Hoi honeymooners! ben terug van mijn eigen kleine tripje (was erg leuk, maar dat begreep je al). Anyway: ga nu jullie reis volgen. Ziet er al goed uit. En tof dat het ook meezit. Veel blije gezichten; leuk! Veel plezier met het uitgebreide vervolg.
  2. Wies:
    18 juni 2024
    Mooi om jullie (huwelijks)reis te volgen.
    Geniet er van middenin de natuur.
  3. Carin:
    19 juni 2024
    Eindelijk gaan lezen en wat hébben jullie al veel beleefd!! Klinkt heerlijk!
    Behalve het 'auto op de trein' avontuur natuurlijk.